Reizen Brazilië

Culturele reizen Brazilië

Culturele reizen Brazilië


Wil je een culturele reis boeken naar Brazilië dan is het lastig om niet te verdrinken in alle mogelijkheden. Het land heeft simpelweg te veel te bieden om het allemaal in 1 vakantie te kunnen stoppen. Je zult dus hoogstwaarschijnlijk keuzes moeten maken. Misschien kunnen we je op deze site wat op weg helpen bij het maken van een reisplanning. Allereerst is de vraag wat voor soort culturele reis het zal moeten worden: wordt het een individuele rondreis of bijvoorbeeld een groepsreis of zelfs een single reis naar Brazilië ? Daarnaast de vraag welke regio je wilt gaan bezoeken tijdens je culturele vakantie in Brazilie. Voor een wat spannendere reis naar Brazilië kun je kijken op swingers cruises in Brazil.

Natuurlijk staat Rio de Janeiro op je verlanglijstje. De fantastische ligging, het wereldberoemde carnaval en het heerlijke Copacabana maken ongetwijfeld deel uit van je reis. Een andere regio die de moeite waard is om te bezoeken is het Nordeste met als grootste stad Fortaleza. Deze stad is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het idyllische vissersdorpje in the middle of nowhere Jericoacoara, de imposante zandduinen van Canoa Quebrada en de koelere  serra met haar natuur en fruitplantages. Een andere aanrader is de Parnaiba delta, een rivierdelta met een bijzonder ecosysteem (de rode krabbetjes die door de mangroves lopen, zijn dezelfde krabbetjes die worden gegeten op de stranden). Een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan het Amazonegebied is de vochtige miljoenenstad Manaus. Een bijzonder eiland voor de kust van Brazilië is Fernando de Noronha. Er is speciale toestemming nodig om dit eiland te bezoeken.

Voor wat betreft kunst en design heeft Brazilië veel te bieden. Met diverse musea en een uiterst creatieve bevolking is het haast onmogelijk om niet met de kunstzinnige cultuur in aanraking te komen. Ook houden Brazilianen zelf ook veel van ontwerpen. Veel Brazilianen zijn dan ook terug te vinden op het Latijns-Amerikaanse platform van Guerra Creativa, zie graphic design competitions.

Het zou kunnen dat zodra Brazilië weer de deuren zal openen voor toeristen, dat er strenge restricties gelden om het land wederom te kunnen betreden. Een onderdeel van deze restricties zou kunnen zijn dat er een negatieve PCR verklaring wordt gevraagd van elke vakantieganger (welke in het land van herkomst zal dienen te worden geregeld, voorafgaand aan de reis). Informatie over de restricties en tevens over hoe een dergelijke negatieve PCR Coronatest verklaring kan worden aangevraagd, kun je vinden op PCR test vakantie van Immunovalley.nl. Ben je op zoek naar gele koorts vaccinatie of andere inentingen om naar Brazilië te reizen? Kijk dan op reisvaccinaties in Amsterdam of reisvaccinaties Rotterdam voor meer informatie.

OP CULTUURAVONTUUR
SAMBA TIME
HEERLIJK ETEN