Neem een ‘buitenlander’ eens mee naar ons strand

Heb jij via een uitwisselingsprogramma op school iemand uit een ander land over de vloer? Of heb jij je aangemeld als gastgezin en heb je een buitenlands kind in huis? Dan wil je hem of haar natuurlijk wel laten zien wat ons land eigenlijk allemaal te bieden heeft. Een dagje naar het strand is in dat geval zeker een aanrader. Dit is al helemaal het geval wanneer jouw gast uit een land komt waar ze geen strand en zee hebben. Je zult zien dat de persoon in kwestie het prachtig vindt om eens een dagje naar het strand te gaan. Het hoeft hier overigens geen mooi weer voor te zijn, want ook met slecht weer is een dagje strand absoluut de moeite waard!

rope

Verblijf een paar dagen in een strandhuis

In het westen van ons land wonen de meeste mensen. Indien jij hier woont, is het natuurlijk niet lastig om een bezoekje aan het strand te brengen. Jij stapt dan immers gewoon in jouw auto die rijdt op biogas en binnen de kortste keren sta je aan de kust. Het is echter niet voor iedereen zo makkelijk om het strand te bereiken. Denk bijvoorbeeld eens aan mensen die uit het midden of oosten van het land komen. Zij moeten een aanzienlijke afstand afleggen voor zij aan zee zijn. Geldt dit ook voor jou? Dan vind je het mogelijk niet de moeite waard om voor één dagje naar het strand te gaan. Kies er in dat geval eens voor om aan het strand te verblijven. Heb jij een Duitser in huis? Duitsers zijn namelijk helemaal weg van deze charmante strandhuisjes aan onze kust. Bovendien kun jij zo meerdere dagen naar het strand. Dan is het natuurlijk ineens wel de moeite waard om naar de kust te trekken!

Wat kun je nog meer doen?green

Wanneer jij in een strandhuisje verblijft, betekent dit natuurlijk dat je hier ook elke dag maar moet verblijven. Nee, trek vooral ook eens de omgeving in. Laat jouw gast bijvoorbeeld eens kennismaken met de Nederlandse keuken. Niet iedereen is hier dol op, maar het is zeker de moeite waard om het te proberen. En daarnaast vind je in de buurt van de kust diverse leuke steden en plaatsen die jij met jouw gast kunt bezoeken. Blijf dus niet de hele dagen op het strand hangen, maar trek vooral ook de omgeving in. Zo wordt het verblijf van jouw gast ook nog eens hartstikke leerzaam!