Nederlands bezoekersprogramma voor Brazilianen

Nederland is een land met een rijke historie op cultureel gebied. Cultuurprofessionals uit andere landen zijn hier dan ook van harte welkom. Er is zelfs een speciaal Nederlands bezoekersprogramma dat erop gericht is om Nederlandse en Braziliaanse cultuurprofessionals met elkaar te verbinden. Via dit speciale programma maken de experts uit Brazilië kennis met Nederlandse organisaties en experts op het gebied van cultuur, erfgoed en media. Maar wat houdt het bezoekersprogramma verder in? Daarover lees je meer in de onderstaande tekst.

dutch wooden shoes

De doelstellingen van het bezoekersprogramma

Het voornaamste doel van het bezoekersprogramma voor Brazilianen is natuurlijk om de contacten met experts uit dit land te onderhouden en te stimuleren. Daarnaast is de komst van professionals natuurlijk goed om hen kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Indien dit goed bevalt, is de kans namelijk groot dat zij bepaalde gebruiken en/of gewoontes ook in hun eigen land over gaan nemen. Zodoende raken steeds meer Brazilianen vertrouwd met onze cultuur. Je zou dus kunnen zeggen dat het bezoekersprogramma een positief effect heeft voor de promotie van Nederland in Brazilië.

 

Voor wie is het bezoekersprogramma bedoeld?

Het programma is bedoeld voor een brede groep Braziliaanse professionals. Veel mensen denken dat het bezoekersprogramma alleen voor mensen in de cultuursector geldt. Dat is echter niet helemaal het geval. Zo kunnen bijvoorbeeld ook journalisten zich inschrijven voor dit bezoekersprogramma. Ook beleidsmakers of medewerkers van culturele festivals zijn echter van harte welkom in Nederland. Voor erfgoedprofessionals is er zelfs een speciaal bezoekersprogramma opgesteld. Onder meer erfgoedprofessionals uit Brazilië kunnen dit programma volgen.

Amsterdam goede vestigingsplaats

Een groot deel van de Brazilianen die het Nederlandse bezoekersprogramma volgt, verblijft in Amsterdam. Een goede keuze, aangezien dit vaak wordt bestempeld als één van de belangrijkste culturele steden in Nederland. Hier is genoeg te zien op het gebied van cultuur. Zo zijn er diverse musea. Met de I Amsterdam Card kunnen Brazilianen voordelig kennismaken met de kunst in deze musea. Uiteraard moet er ook een overnachtingsplek gevonden worden. Gelukkig zijn er genoeg hotels in Amsterdam. Maar een hotel is natuurlijk wel behoorlijk prijzig. Daarom kiezen de meeste Brazilianen die het bezoekersprogramma volgen voor goedkoop overnachten in Amsterdam.