Betrokkenheid bij de gemeenschap vergroten met storytelling

story telling

In zowel Nederland als Brazilië vinden jaarlijks de nodige culturele evenementen plaats. Voor een vreemde is dit natuurlijk een rare gewaarwording. Maar het is wel een prima manier om kennis te maken met het land. Echter wordt dit op voorhand vaak niet gedacht. Mensen denken dat zij niets van voorstellingen en shows begrijpen wanneer zij pas korte tijd in een vreemd land verblijven. In de praktijk blijkt juist dat storytelling helpt om de betrokkenheid van de gemeenschap te promoten. Hoe dat precies zit, lees je in onderstaande tekst.

Wat is storytelling?

In feite is storytelling niets anders dan het vertellen van een verhaal. Het verhaal wordt echter niet zo maar verteld. Nee, met behulp van storytelling probeer je namelijk juist betrokkenheid te creëren rondom het verhaal. De nadruk ligt bij storytelling op het overbrengen van de emotie.Met behulp van een verhaal maak je namelijk makkelijk contact met vreemde mensen. Dit is zeker het geval wanneer er een flinke dosis emotie in zit. Wanneer jij als Nederlander in Brazilië bent, is dit dus een goede manier om iets over jouw cultuur te vertellen. Ook wordt storytelling vaak gebruikt om jou enigszins wegwijs te maken in een vreemde cultuur. Met storytelling ben je immers direct betrokken.

Goede manier om te vertellen

Zoals je al kon lezen, is storytelling een uitstekende manier om meer te vertellen over een bepaalde cultuur. Wanneer jij in Nederland te maken krijgt met een Braziliaanse cultuurprofessional, kun je dit dan ook prima toepassen. Zo kun jij bijvoorbeeld middels een voorstelling de ‘gast’ meer informatie geven over bepaalde evenementen, zoals culturele shows of concerten. De meeste buitenlanders spreken goed Engels, waardoor storytelling prima toegepast kan worden. Storytelling is dan ook een goede manier om ‘vreemden’ te betrekken bij de gemeenschap.

actors acting

Gebruik storytelling om te vertellen over Amsterdam

Komt er bij jou binnenkort een cultuurprofessional uit Brazilië over de vloer? Dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk kennis laten maken met Amsterdam. En hoe kan dat beter dan met behulp van storytelling? Maak bijvoorbeeld eens een rondvaart in Amsterdam. Tijdens deze boottocht kun jij met storytelling alles over de rijke historie van onze hoofdstad vertellen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw ‘gast’ direct betrokken raakt bij zijn nieuwe omgeving. En dat is natuurlijk wel zo prettig wanneer hij hier enige tijd verblijft. Plan in het begin dan ook altijd een dagje weg naar Amsterdam. Ben jij zelf niet goed in storytelling? Dan is er vast een gids in deze stad die deze taak van jou over kan nemen.